Що таке трекінгові палиці і навіщо вони

Що таке трекінгові палиці і навіщо вони

Предком сучасних трекінгових палиць вважається альпеншток, це дерев'яна палиця з вістрям на кінці.

Альпенштоки використовувалися альпіністами, пастухами, козаками і тд. Різні народи мали свої різновиди, десь це був гачок, десь невелика сокира на протилежному боці ціпка. Але суть залишалася однією, на цю палицю було зручно спиратися в гірській місцевості, а альпіністи встановлювали намет за допомогою двох таких палиць.

На відміну від від альпенштоків, де древко було цільним і мало розмір 130-170 см., сучасні трекінгові палиці, що складаються з секцій, в стані для транспортування, займають 50-60 см і пара важить приблизно 600 грам. Виготовляють палиці з алюмінію, а більш полегшені варіанти з скловолокна.

Сучасні трекінгові палки служать для тих самих цілей що і 80 років тому, а саме допомагають підніматися вгору по крутих схилах або спускатися з них, а так само за допомогою палиць досі встановлюють намети або шатри. Коли ви піднімаєтеся вгору з важким рюкзаком, у вас працюють тільки ноги, а руки ніяк не задіяні. Що б зняти частину навантаження з ніг і спини, при підйомі можна спиратися на пару палиць. Так само палиці дуже сильно підвищують стійкість людини. Уявіть що ви йдете по нерівному рельєфу з важким рюкзаком за спиною. Під час ходьби ми короткочасно залишаємося на одній нозі і іноді такого короткого часу вистачає що б втратити рівновагу і впасти. З трекінг палицями у вас завжди буде 3 точки опори, що набагато стійкіше, особливо при спусках на дрібних камінцях, так звана "сипуха".

Так само трекінгову палицю можна використовувати в якості гальма при зриві на льодово-сніговому схилі. Справедливості заради варто відзначити що новачкові виявитися на такому схилі без альпіністського спорядження і випадково, шансу мало, але все ж можливо.

Ще одним однією сферою застосування палиць є установка за допомогою них наметів або шатрів. Зараз як і раніше є двосхилі намети, для установки яких потрібно 2 трекінгові палки, сам тент і відтяжки. Як правило такий варіант вибирають "легкоходи", рюкзаки яких часто важать 5-6 кг. І варіант намету, в якому може жити ціла група туристів 7-10 чоловік. Тут так само трекінгові палки служать елементами каркасу, але потрібно їх уже близько 8 штук.

Резюме. Це не всі варіанти де можуть бути застосовані трекпалки, але навіть цих буде достатньо більшості туристів. Якщо ви тільки починаєте ходити в походи, то поцікавтеся у головного вашої групи чи потрібні для цього походу трекінгові палки і якщо так, то беріть на прокат або купуйте.

Як налаштувати палиці для трекінгу і ходити з ними, читайте в цій статі

 

 

Це може бути корисно:


Часто чуємо від клієнтів вживання забронювати або зарезервувати спорядження, але впевнених що ці два терміни означають одне і теж. ...
Чохол на рюкзак, накидка на рюкзак або ж raincover, все це один аксесуар. ...
Часто бачу як носять намет прикріплюючи з зовні рюкзака. ...
Туристичний килимок, килимок для сну або карімат - це виріб, ...
Бувають ситуації, коли потрібно полагодити секцію від намету, розглянемо дві ситуації ...
Каркас для намету це жорстка конструкція, яка створює форму намету, ...
Йтиметься про туристичні двох, трьох, чотирьох місцеві намети з внутрішнім каркасом без хабів. ...
Всі ви бачили ці предмети, схожі на цвяхи або пруток з "Г" образним загином на кінці. ...
Від того наскільки правильно ви налаштуєте рюкзак залежить як довго ви зможете нести свій вантаж не відчуваючи ...
Розглянемо налаштування на прикладі трьох секційних телескопічних трекінгових палиць. ...

Оренда туристичного, альпіністського, і гірськолижного спорядження на лівому березі

Прокат спорядження - початок вашої подорожі.

Емоції дуже важливі для нас. І для багатьох джерелом отримання таких емоцій є туристичні походи, подорожі, рафтинг, альпінізм, катання на лижах чи сноуборді і взагалі, все що пов'язано з активними видами спорту. Для всіх цих занять необхідно спорядження, і чим воно буде краще і надійніше, тим більше ви отримаєте хороших вражень, а хто то можливо почне займатися і професійно. Але як же зрозуміти що дійсно мені підійде більше, походи з рюкзаком, а може альпінізм, та й гірськолижний сорт подобається ... Звичайно потрібно спробувати все. А як же це зробити не маючи хоча б мінімального набору обладнання? 

Орендувати туристичного спорядження - ідеальне рішення для старту

Можна спробувати взяти спорядження у друзів, а можна звернеться в наш прокат на м. Позняки. Якщо ви початківець турист і ще не встигли обзавестися основним спорядженням, а в планах у Вас регулярно ходити в гори або кататися на сноуборді, ми Вам радимо брати на прокат основне спорядження. Прокат основного спорядження, такого як намет, спальний мішок, рюкзак коштує не дорого. А в залежності від располагаемой суми, купувати не основне спорядження, наприклад туристичний килимок або ліхтарик. Таким чином протягом якогось кількості походів, Ви зможете повністю перестати використовувати прокат спорядження. Ми звичайно засмутилися, але будемо раді що в світі стало на одного активного мандрівника більше.

Ну а для людей які тільки хочуть долучитися до світу активних видів відпочинку - прокат туристичного спорядження на Позняках - хороший варіант заощадити гроші.

Альпіністське спорядження

Це зовсім інший рівень в походах, якщо ви вирішили йти в високі гори, де як правило від якості спорядження залежить ваше життя, то економити тут не варто.

Гірськолижне спорядження

Можна звичайно кататися і в спортивних штанях, так дешевше, головне що б лижі або сноуборд були правильно підібрані і налаштовані, але куди як приємніше кататися в хорошому, що не промокає гірськолижному костюмі, ціни на які в магазинах як в музеях.