Як налаштувати трекінгові палки

Розглянемо налаштування на прикладі трьох секційних телескопічних трекінгових палиць.

Якщо ви ще не знаєте що це і для чого вони потрібні, читайте цю статтю.

Вам потрібно відрегулювати висоту всієї палиці, таки чином, щоб коли її наконечник упирався в землю а рука була на рукоятці, то в лікті повинен бути прямий кут. Рекомендація - прямий кут повинен залишатися на спусках, на підйомах і при ходьбі без ухилів, а ось довга самої палиці буде трохи відрізнятися, так як відстань від рукоятки до наконечника буде більше на спусках і менше на підйомах, просто не забувайте міняти цю довжину і тоді йти вам буде ще більш комфортно.

Відрегулювати потрібну висоту можна за спеціальними відмітками нанесеним на секції палиць. Порада: завжди робіть довжину висунутих секцій однакової і ніколи не висувайте секцію за обмежувальну позначку стоп, інакше ви ризикуєте зламати фіксатор. Подивіться на картинку нижче, при однаковій довжині обох палиць ліва налаштована правильно а права може зламатися в області фіксатора який ближче до ручки.

Ще варто згадати про темляк, його довжина регулюється простим витягуванням вільного конка на потрібну. Його регулювати часто вам не буде потрібно. Тут більше варто згадати для чого він взагалі потрібен і як правильно ним користуватися. Багато хто помилково вважаю що він потрібен що б не впустити випадково палицю, але насправді він потрібен що б розвантажити ваші передпліччя. Якщо ви будете використовувати темляк як показано на малюнку нижче, то вам не потрібно сильно стискати ручку Трекінгові палиці. Це варто один раз спробувати і ви будете користуватися темляком тільки так.

Як ходити з трекінговими палками


Розглянемо 3 ситуації, ми йдемо по рівному, ми йдемо вниз і ми йдемо вгору.

Думаю як ходити по рівному ви і самі інтуїтивно зрозумієте, навіть якщо ніколи раніше не ходили з палицями. В цьому випадку ви будете переміщати палицю, яка у вас в лівій руці одночасно з правої або лівої ногою. Якщо переміщати одночасно ліву руку і праву ногу, то рівновага буде більше, це особливо актуально якщо у вас за спиною важкий рюкзак, а дорога має нерівності. Точно так само діє ваша права рука і ліва нога.

Для ходьби вгору, якщо ухил зовсім не великий і стежка без ступеневого рельєфу, то діяти ви будете так само як і при ходьбі без ухилу, але от якщо з'являється ступінчастий рельєф, то тут ви будете діяти по іншому. Стоячи нижче по схилу поставте обидві палиці трохи вище по схилу, так само поставте вашу провідну ногу на зручне місце вище по схилу і одночасно спираючись на цю ногу і на обидві трекінгові палки зробіть крок вгору. Таким чином ви допомагаєте своїй нозі руками знімаючи близько 30% навантаження з ніг і спини.

Точно така ж ситуація при спуску вниз, якщо схил ступінчастий або дуже крутий, ви ставите обидві палиці нижче по схилу, і спираючись відразу на обидві палиці, ставите ногу, далі повторюєте все багаторазово. Таким чином у вас завжди буде 3 точки опори замість однієї, якби ви йшли без палиць.

Це може бути корисно:


Часто чуємо від клієнтів вживання забронювати або зарезервувати спорядження, але впевнених що ці два терміни означають одне і теж. ...
Чохол на рюкзак, накидка на рюкзак або ж raincover, все це один аксесуар. ...
Часто бачу як носять намет прикріплюючи з зовні рюкзака. ...
Туристичний килимок, килимок для сну або карімат - це виріб, ...
Бувають ситуації, коли потрібно полагодити секцію від намету, розглянемо дві ситуації ...
Каркас для намету це жорстка конструкція, яка створює форму намету, ...
Йтиметься про туристичні двох, трьох, чотирьох місцеві намети з внутрішнім каркасом без хабів. ...
Всі ви бачили ці предмети, схожі на цвяхи або пруток з "Г" образним загином на кінці. ...
Від того наскільки правильно ви налаштуєте рюкзак залежить як довго ви зможете нести свій вантаж не відчуваючи ...
Розглянемо налаштування на прикладі трьох секційних телескопічних трекінгових палиць. ...

Оренда туристичного, альпіністського, і гірськолижного спорядження на лівому березі

Прокат спорядження - початок вашої подорожі.

Емоції дуже важливі для нас. І для багатьох джерелом отримання таких емоцій є туристичні походи, подорожі, рафтинг, альпінізм, катання на лижах чи сноуборді і взагалі, все що пов'язано з активними видами спорту. Для всіх цих занять необхідно спорядження, і чим воно буде краще і надійніше, тим більше ви отримаєте хороших вражень, а хто то можливо почне займатися і професійно. Але як же зрозуміти що дійсно мені підійде більше, походи з рюкзаком, а може альпінізм, та й гірськолижний сорт подобається ... Звичайно потрібно спробувати все. А як же це зробити не маючи хоча б мінімального набору обладнання? 

Орендувати туристичного спорядження - ідеальне рішення для старту

Можна спробувати взяти спорядження у друзів, а можна звернеться в наш прокат на м. Позняки. Якщо ви початківець турист і ще не встигли обзавестися основним спорядженням, а в планах у Вас регулярно ходити в гори або кататися на сноуборді, ми Вам радимо брати на прокат основне спорядження. Прокат основного спорядження, такого як намет, спальний мішок, рюкзак коштує не дорого. А в залежності від располагаемой суми, купувати не основне спорядження, наприклад туристичний килимок або ліхтарик. Таким чином протягом якогось кількості походів, Ви зможете повністю перестати використовувати прокат спорядження. Ми звичайно засмутилися, але будемо раді що в світі стало на одного активного мандрівника більше.

Ну а для людей які тільки хочуть долучитися до світу активних видів відпочинку - прокат туристичного спорядження на Позняках - хороший варіант заощадити гроші.

Альпіністське спорядження

Це зовсім інший рівень в походах, якщо ви вирішили йти в високі гори, де як правило від якості спорядження залежить ваше життя, то економити тут не варто.

Гірськолижне спорядження

Можна звичайно кататися і в спортивних штанях, так дешевше, головне що б лижі або сноуборд були правильно підібрані і налаштовані, але куди як приємніше кататися в хорошому, що не промокає гірськолижному костюмі, ціни на які в магазинах як в музеях.