Температура комфорту спального мішка

Температура комфорту спального мішка

Думаю все бачили ці позначення на спальних мішках, з незрозумілої на перший погляд шкалою, що ж це все означає, давайте розбиратися.

T comfort - це мінімальна температура при якій середньостатистична жінка матиме комфортний сон протягом 8 годин і не прокинеться від холоду.

T limit - це мінімальна температура при якій середньостатистичний чоловік матиме комфортний сон протягом 8 годин і не прокинеться від холоду.

T extreme - мінімально можлива температура, при якій людина не отримає гіпотермію (переохолодження), але повноцінно спати точно не буде. За цим параметром спальник вибирати не рекомендується.

T max - не на всіх спальниках є цей параметр, він показує максимально можливу температуру для чоловіка, при якій він буде мати нормальний сон протягом 8 годин.

Всі ці цифри відповідають міжнародному стандарту EN 13537, який був створений щоб можна було порівнювати моделі різних виробників і підвищити безпеку виробів. Тестують спальники на манекенах в спеціальних камерах, змінюючи температуру і знімаючи показання датчиками.

 

Але всі люди різні, а спальні мішки можуть застосовуватися як для простого виїзду на природу за місто, так і для складний умов, часто при високих фізичних навантаженнях в горах. Так само на наше сприйняття температури впливає вологість, наскільки ми здорові, і що і скільки ми їли.

При виборі звичайно ж потрібно враховувати ці цифри, але так само враховуйте свої фізичні особливості, витривалість і особисте сприйняття низьких температур. А ця стаття трохи допоможе розібратися в видах спальників.

Це може бути корисно:


Часто чуємо від клієнтів вживання забронювати або зарезервувати спорядження, але впевнених що ці два терміни означають одне і теж. ...
Чохол на рюкзак, накидка на рюкзак або ж raincover, все це один аксесуар. ...
Часто бачу як носять намет прикріплюючи з зовні рюкзака. ...
Туристичний килимок, килимок для сну або карімат - це виріб, ...
Бувають ситуації, коли потрібно полагодити секцію від намету, розглянемо дві ситуації ...
Каркас для намету це жорстка конструкція, яка створює форму намету, ...
Йтиметься про туристичні двох, трьох, чотирьох місцеві намети з внутрішнім каркасом без хабів. ...
Всі ви бачили ці предмети, схожі на цвяхи або пруток з "Г" образним загином на кінці. ...
Від того наскільки правильно ви налаштуєте рюкзак залежить як довго ви зможете нести свій вантаж не відчуваючи ...
Розглянемо налаштування на прикладі трьох секційних телескопічних трекінгових палиць. ...

Оренда туристичного, альпіністського, і гірськолижного спорядження на лівому березі

Прокат спорядження - початок вашої подорожі.

Емоції дуже важливі для нас. І для багатьох джерелом отримання таких емоцій є туристичні походи, подорожі, рафтинг, альпінізм, катання на лижах чи сноуборді і взагалі, все що пов'язано з активними видами спорту. Для всіх цих занять необхідно спорядження, і чим воно буде краще і надійніше, тим більше ви отримаєте хороших вражень, а хто то можливо почне займатися і професійно. Але як же зрозуміти що дійсно мені підійде більше, походи з рюкзаком, а може альпінізм, та й гірськолижний сорт подобається ... Звичайно потрібно спробувати все. А як же це зробити не маючи хоча б мінімального набору обладнання? 

Орендувати туристичного спорядження - ідеальне рішення для старту

Можна спробувати взяти спорядження у друзів, а можна звернеться в наш прокат на м. Позняки. Якщо ви початківець турист і ще не встигли обзавестися основним спорядженням, а в планах у Вас регулярно ходити в гори або кататися на сноуборді, ми Вам радимо брати на прокат основне спорядження. Прокат основного спорядження, такого як намет, спальний мішок, рюкзак коштує не дорого. А в залежності від располагаемой суми, купувати не основне спорядження, наприклад туристичний килимок або ліхтарик. Таким чином протягом якогось кількості походів, Ви зможете повністю перестати використовувати прокат спорядження. Ми звичайно засмутилися, але будемо раді що в світі стало на одного активного мандрівника більше.

Ну а для людей які тільки хочуть долучитися до світу активних видів відпочинку - прокат туристичного спорядження на Позняках - хороший варіант заощадити гроші.

Альпіністське спорядження

Це зовсім інший рівень в походах, якщо ви вирішили йти в високі гори, де як правило від якості спорядження залежить ваше життя, то економити тут не варто.

Гірськолижне спорядження

Можна звичайно кататися і в спортивних штанях, так дешевше, головне що б лижі або сноуборд були правильно підібрані і налаштовані, але куди як приємніше кататися в хорошому, що не промокає гірськолижному костюмі, ціни на які в магазинах як в музеях.