Кілки для кріплення наметів

Кілки для кріплення наметів

Всі ви бачили ці предмети, схожі на цвяхи або пруток з "Г" образним загином на кінці.

Що це таке і навіщо потрібні кілочки для кріплення палатки


Це металеві стержні, різноманітної форми, які вбивать в грунт, та виконують роль якоря за який одним кінцем чіпляється розтяжка а іншим до намету. Кілочки потрібні для правильної установки намету, щоб каркас не деформувався і не зламався в самому слабкому місці. Головною функцією кілочків є зняття і передача навантаження з каркасу на штормові відтяжки. Під час сильного вітру, дуги намету, які й без того знаходяться в зігнутому стані і відчувають напругу, піддаються дуже сильному навантаженню і як правило ламаються в місці з'єднання.

Види кілочків для кріплення палатки


Кілочки бувають різних видів, і виготовляються з різних матеріалів.

сталеві


У більш дешевих наметах зазвичай використовують сталеві кілочки 15-20 см довжиною, діаметр прутка приблизно 4 мм. Набір таких кілочків важить приблизно 350-400 грам, вони іржавіють, і при забиванні легко гнутися.

алюмінієві


Далі йдуть варіанти тієї ж форми, але вже з алюмінієвого сплаву. Такий варіант легше і вже не іржавіє, при забиванні гнеться вже трохи гірше.

дюраль алюмінієві


Ну і самі просунуті варіанти виготовляють з дюраль алюмінію, вони повністю відповідають своїй назві "кілочок" тобто маленький кол. По периметру мають ребра жорсткості. Відтяжка кріпиться до них в спеціальне поглиблення під "бойком". Такі кілочки комплектуються невеликий петелькою, за яку вони витягуються з землі. За вагою вони не найлегші, зате самі надійні та зручні.

гвинтові


Ще один різновид кілочків це гвинтові. Їх мінус в тому, що якщо ручка для закручування із пластику, то такий варіант важкий і не компактний і не підходить для походів. Якщо ручка у вигляді кільця або овалу, то їх складніше вкручувати і вони легко гнутися.

титанові


Найдорожчими вважаються кілочки з титану, вони легкі, не іржавіють, міцні.

пластикові


Варіант із пластику використовують більше для кемпінгу, де вага не так важливий. Такі кілочки великі, можуть забезпечуватися ліхтариками на сонячних батарейках і якийсь час підсвічуються щоб убезпечити ходіння між наметами в темряві.

Так само кілочки в залежності від своєї жорсткості, форми, і матеріалу призначені для різних типів грунту. Ось як один з виробників класифікував свою лінійку кілочків.

 

Чи потрібно кілочки використовувати завжди?


Можете використовувати завжди, але як і писалося вище, головна їхня функція захист намету у негоду, тому якщо ви впевнені в погоді і відсутності сильного вітру, можете їх не використовувати.

Чим замінити кілочки для кріплення палатки


Бувають ситуації коли у вас немає кілочків для намету (забули, втратили) або їх використовувати не можна. А купувати спеціальні якоря або специфічні кілочки для пухких типів грунту на один раз немає бажання.

Грунт


Ви ставите намет на грунт, але кілочків у вас немає. Все просто, вам досить знайти кілька сухих гілок, і за допомогою ножа вирізати собі кілочки. Так, це не так зручно, але все ж вихід.

Кам'яне плато


Наприклад вам потрібно поставити намет на кам'янистому плато, де кілочок просто не вбити. В цьому випадку знайдіть кілька важких каменів, покладіть їх на потрібні місця навпроти дуг, накиньте зашморг штормових відтяжок і натягніть їх, як це робити правильно читайте в таті Штормові відтяжки у намета. Що це та як користуватись

Пісок


Ви їдете відпочивати на моря з наметом, і точно знаєте що будете ставити намет на пісок. Кілочки в піску просто не тримаються, а каменів навколо немає. Тут вам можуть допомогти звичайні сміттєві пакети. Наповніть піском пакети і зав'яжіть, а далі фіксуйте відтяжку так само як і за каміння, накинувши петлю та натягнувши спеціальним фіксатором.

Візьміть на прокат:


Потужність 10,5 Ват; 1 USB вихід 5V - 2А; 1 вихід на 12 V - 12-18 V; Розмір панелі в складеному вигляді 23х16 см.; У розкладеному 65х1...
  Термозберігаюча сумка, об'ємом 29 літрів, для сімейних виїздів на шашлики, на дачу. Зберігає холод протягом 12 годин, що дозволяє зберіга...
Навіщо потрібні трекінгові палиці? Вони виконують відразу дві функції, розвантажують ваші коліна й м'яза ніг, переносячи частину навантажен...
    Потужність: 2500 w Витрата: 180 гр / год Регулятор потужності: так Пьезопідпал: так Вага: 1,7 кг Паливо: газовий картридж ізо...