Температура комфорту спального мішка

Температура комфорту спального мішка

Думаю все бачили ці позначення на спальних мішках, з незрозумілої на перший погляд шкалою, що ж це все означає, давайте розбиратися.

T comfort - це мінімальна температура при якій середньостатистична жінка матиме комфортний сон протягом 8 годин і не прокинеться від холоду.

T limit - це мінімальна температура при якій середньостатистичний чоловік матиме комфортний сон протягом 8 годин і не прокинеться від холоду.

T extreme - мінімально можлива температура, при якій людина не отримає гіпотермію (переохолодження), але повноцінно спати точно не буде. За цим параметром спальник вибирати не рекомендується.

T max - не на всіх спальниках є цей параметр, він показує максимально можливу температуру для чоловіка, при якій він буде мати нормальний сон протягом 8 годин.

Всі ці цифри відповідають міжнародному стандарту EN 13537, який був створений щоб можна було порівнювати моделі різних виробників і підвищити безпеку виробів. Тестують спальники на манекенах в спеціальних камерах, змінюючи температуру і знімаючи показання датчиками.

 

Але всі люди різні, а спальні мішки можуть застосовуватися як для простого виїзду на природу за місто, так і для складний умов, часто при високих фізичних навантаженнях в горах. Так само на наше сприйняття температури впливає вологість, наскільки ми здорові, і що і скільки ми їли.

При виборі звичайно ж потрібно враховувати ці цифри, але так само враховуйте свої фізичні особливості, витривалість і особисте сприйняття низьких температур. А ця стаття трохи допоможе розібратися в видах спальників.

Візьміть на прокат:


  Ліхтарик працює від трьох елементів живлення типу ААА (не входять у комплект). Легкий, зручний в користуванні. В залежності від марки еле...
Прокат спальних мішків на Позняках. Не забудьте ознайомиться із правилами прокату й цінами Усі наші спальник проходять прання після кожного...
Портативний душ фірми КЕМПІНГ, модель FLOW - відмінне рішення для походу. Дозволить вам приймати душ або робити ранкові процедури максимальн...
Чохол на рюкзак або raіn cover служить для короткочасно захисту рюкзака від дощу. Так само він потрібний коли в дощову погоду необхідно покл...
Тент Tramp 4,4x4,4 метри з стійками   Підійде як для походу, так і для кемпінгу. Тент можна використовувати як захист від невеликого дощ...