Як спакувати намет у чохол

Здавалося б тривіальна річ, але статистика штука вперта, і за кількістю

неправильно упакованих наметів, а іноді і порваних чохлів від наметів в нашому прокаті , ми зрозуміли що цьому "гайду" бути, тож почнемо.

Навіщо упаковувати намет правильно


Це стосується не тільки прокатних наметів, але і ваших особистих. Ми все одно після перевірки складаємо ще раз, але іноді видно як шви в області блискавки просто тріщать по швах, а вже на наступний раз просто не витримують і рвуться. Друга причина - це просто зручніше і на це йде менше часу і зусиль. По-третє це можна зробити навіть в поодинці.

Почнемо з того моменту, коли ви зняли зовнішній шар (дощовик), попередньо змотавши штормові відтяжки, розібрали каркас і упакували його в свій чохол. Перед вами на землі лежить ваша внутрішня частина намету. Основною помилкою є те, що всі складають навпіл, потім ще раз навпіл і далі вже у кого на що фантазії вистачає.

А як же скласти правильно


Щоб все помістилося в чохол, потрібно щоб розмір згортка був не більший цього самого чохла. Отже, щоб поміряти, візьміть каркас від намету, і прикладіть до вузької частини, стільки раз, скільки поміщається, це навіть можна визначити на око, точно не міряючи. Якщо це ваш намет, в наступний раз вже міряти не потрібно буде, а відразу використовуйте отримане число. Отже, визначили, поміщається 3 рази, значить і складати потрібно на три частини. Просто складіть край в середину, і у вас вийде вузька смужка, в розмір вашого чохла.

Складаємо верхній шар намету (тент)


Знайдіть саму верхівку, зазвичай зовні там сходяться всі шви, а зсередини є гумка або петелька для хрестовини каркаса. Підніміть тент за цю верхівку. Тепер вільною рукою візьміться за найближчий край і складіть навпіл. Повторіть складання ще раз. В результаті у вас повинна вийде ще одна вузька смужка, не ширше вже складеного дна. Покладіть згорнутий тент поверх першої частини.

Складаємо обидві частини в чохол


Тепер візьміть чохол з каркасом (дугами) і чохол з кілочками, і покладіть в самий початок вашого майбутнього згортка. Порада, кладіть з того боку, куди ви поклали верхівку дощового тенту. Якщо зробити по іншому, під час згортання, буде накопичуватися повітря, яке не завжди просто вигнати. Тепер починайте скручувати, загортаючи ваші кілочки і каркас в згорток, чим щільніше, тим краще все поміститься. Вкладіть в чохол і застебніть блискавку чохла. Тепер там навіть залишилася деяке вільне місце.

Сподіваємося що ці прості поради допоможуть вам складати ваші і наші намети швидше :)

Візьміть на прокат:


Прокат спальних мішків на Позняках. Не забудьте ознайомиться із правилами прокату й цінами Усі наші спальник проходять прання після кожного...
Потужність 10,5 Ват; 1 USB вихід 5V - 2А; 1 вихід на 12 V - 12-18 V; Розмір панелі в складеному вигляді 23х16 см.; У розкладеному 65х1...
Газовий пальник з балоном на 5 літрівВідмінний варіант для пікніка або заміської поїздки. З таким запасом газу Ви можете бути повністю впевн...
Прокат казанків і треног для кемпінгу, а також розбірних треног для походу Чи збираєтеся з компанією на пікнік в похід або на риболовлю? Ве...