Види наплічників

Види наплічників

Усі рюкзаки умовно можна поділити на групи за їх призначенням, конструкцією, літражем.

За призначенням - рюкзаки поділяються на:

  • Міські - Призначені для прогулянок по місту і повсякденного використання. Наприклад шкільний рюкзак або той з яким можна піти за покупками або просто прогулятися в парку взявши з собою воду, планшет, фотоапарат або все що придумаєте. Обсяг таких рюкзаків від 10 до 30 літрів.
  • Туристичні - до цього виду відносять рюкзаки великого обсягу, від 50 до 120 літрів і більше. Вони в свою чергу діляться на підвиди, залежно від призначення.
  • Трекінгові - Обсяг до 100 літрів. Це самий універсальний і найпопулярніший вид рюкзаків. Як правило це одно секційний рюкзак який розділяється перегородкою на блискавці ближче до нижньої його частини. Залежно від виробника і вартості комплектується різними додатковими кишенями, системами для пристібання трекінгових палиць, льодорубів, і іншого. Має жорстку спинку і важать такі рюкзаки 2,5 - 3,5 кг в залежності від матеріалів і його укомплектованості.
  • Штурмові - це рюкзаки з якими в основному ходять в короткі вилазки з базового табору або в радіальні маршрути. Обсяг таких рюкзаків 40-60 літрів. Від Трекінгові відрізняється наявністю відділу для питної системи, зменшеною вагою, часто зі знімним розвантажувальним поясом.
  • Експедиційні - це рюкзаки підвищеного літражу, 100-120 літрів. Їх призначення - транспортування спорядження до основного (базового) табору і тривалі багатоденні походи. Раніше це був основний тип рюкзаків, але з розвитком технологій про полегшення ваги і обсягу спорядження, їх місце зайняли трекінгові рюкзаки.
  • Тактичні - використовуються військовими. Такі рюкзаки найчастіше захисного камуфляжного кольору, оснащені системою «molle», що допомагає обважити ваш рюкзак будь-яким додатковим спорядженням, раціями, сумки з боєприпасами і тд., Такий собі конструктор виходить. Обсяг таких рюкзаків 40-45 літрів. Військові примудряються нести в ньому все те ж саме що і цивільні в 80 літрових плюс запас боєприпасів. Важать такі рюкзаки пристойно, адже їх роблять з матеріалів які повинні витримувати великі навантаження в будь-яких умовах.
  • Велосипедні - в залежності від того, у вас вело прогулянка по місту, або ви вирушили в вело тур, вам знадобляться різні рюкзаки. Для не тривалої прогулянки по місту підійде звичайний рюкзак або спеціальний вело рюкзак з питною системою, по суті це і є питна система з лямками, плюс можливість взяти ще якісь дрібниці. Для вело турів підходять «вело штани», названі так завдяки зовнішньому вигляду, або вело баули. Вони кріпляться на задньому або передньому багажнику велосипеда. Обсяг таких рюкзаків 60-70 літрів.
  • Для перенесення - до цього виду відносяться всі рюкзаки призначені для перенесення конкретного об'єкта, наприклад для ноутбука, перенесення дітей, роликів і тд.

За конструкцією - рюкзаки поділяються на:

  • Каркасні - каркас служить для рівномірного розподілу ваги на спину і для зняття навантаження з плечей і попереку. Так само дає можливість більш тривалий час нести важкий рюкзак. В сучасних рюкзаках для жорсткості використовуються алюмінієві пластини, трубки або композитний матеріал вставлений в основу спини рюкзака. У каркасних рюкзаках не така значення має правильна завантаження рюкзака. Попередником сучасного каркаса є станковий рюкзак. Він прийшов на зміну звичайним річ ​​мішкам типу «колобок», з яких все починалося. Верстат або станина являє собою конструкцію з трубок, з плечовими і поясним ременем, до якої кріпився мішок для речей. Верстат хороший тим, що отстегнув річ мішок, можна прикріпити для перенесення що завгодно і кого завгодно, а в горах ситуації бувають різні.
  • Без каркасні - рюкзаки такої конструкції легше, завдяки відсутності каркаса, але вимагають більше досвіду в упаковці рюкзака. Жорсткість спини в них досягається правильністю укладання вашого спорядження в рюкзак. Тому такі рюкзаки вибирають «легко ходи» і досвідчені туристи.

Візьміть на прокат:


Ліхтарик кемпінговий, з функцією пастки для комарів. Працює такий ліхтарик від акумулятора, а заряджається від звичайної шнура micro-usb. Пі...
    Потужність: 2500 w Витрата: 180 гр / год Регулятор потужності: так Пьезопідпал: так Вага: 1,7 кг Паливо: газовий картридж ізо...
  Термозберігаюча сумка, об'ємом 29 літрів, для сімейних виїздів на шашлики, на дачу. Зберігає холод протягом 12 годин, що дозволяє зберіга...