Як налаштувати наплічник

Як налаштувати наплічник

Від того наскільки правильно ви налаштуєте рюкзак залежить як довго ви зможете нести свій вантаж не відчуваючи

дискомфорту, а також як довго сам наплічник вам прослужить.

У неправильно налаштованому рюкзаку через тертя елементів один об одного в абсолютно новому рюкзаку можна отримати пошкодження в розвантажувальній системі рюкзака.

Почнемо з того що вам потрібно налаштувати висоту спини під себе. Більшість моделей має якийсь діапазон регулювання, позначений L, M, S або інші позначення, що вказують збільшення або зменшення розміру. У різних виробників, регулювання може здійснюватися по різному, але весь її зміст зводиться в переміщенні блоку, на якому зафіксовані плечові ремені, по силових елементів каркасу рюкзака.

Для налаштування насамперед потрібно послабити ремені вертикальної стабілізації рюкзака. Далі нам потрібно дістатися до регулювальної пряжки, розташованої під подушкою поясного ременя. Відпускаючи, ми робимо спину більше (для більш високих людей), натягуючи, відповідно зменшуємо.

Або перестібаючи в силові стропи (система m.o.l.l.e)

Регулювання найкраще проводити з заповненим рюкзаком. У початковій стадії все ремені ослаблені майже по максимуму. Одягаємо рюкзак на спину на плечові ремені. Оскільки приблизно 70% всієї ваги має припадати на широкий поясний ремінь (розвантаження рюкзака), то і налаштовувати його нам потрібно в першу чергу. Якщо висоту спини ви вибрали правильно, то м'які подушки поясного ременя повинні потрапляти вам на тазові кістки. Затягніть ремені так, щоб відчувати що вся вага тепер лежить у вас на поясі.

Далі нам потрібно затягнути плечові ремені. Робіть це так, щоб відчути що рюкзак зафіксовано, але все навантаження припадає на поясний ремінь. Якщо ви затягнули правильно, то ремені не бовтаються але і зняти лівий, правий або навіть обидва разом реміня з плеча ви можете без проблем.

Тепер нам потрібно привести рюкзак у вертикальне положення. Для цього є спеціальні стропи. По черзі потягніть кожну стропу, привівши рюкзак у вертикальне положення.

Далі потрібно затягнути стабілізатори поясного ременя. За допомогою цих ременів досягається підстроювання пояса по фігурі. Наприклад коли талія, як правило у дівчини тонка, ці стропи послаблюються на максимум, і пояс охоплює носительку рюкзака більш плавно.

І останньою ми застібаємо і укорочуємо грудну "стяжку". Вона фіксує плечові ремені, не даючи їм мимовільно спасти, і переносить невелику частину навантаження на грудні м'язи. Якщо ви все правильно налаштували, то грудний ремінь повинен бути на рівні ваших "підпахв".

 

  

Візьміть на прокат:


  Термозберігаюча сумка, об'ємом 29 літрів, для сімейних виїздів на шашлики, на дачу. Зберігає холод протягом 12 годин, що дозволяє зберіга...
Збираєтесь у свій перший похід? Ось вам кілька порад про те, як здійснити прокат рюкзаків і їх налаштування під себе. У рюкзаків є понятт...
М'який вело чохол, дозволить транспортувати ваш велосипед в громадському транспорті не порушуючи закон, і не завдаючи незручностей іншим пас...
Большая часть штанов имеет стиль unisex, то есть отлично подойдет как парням так и девушкам, исключением являются совсем маленькие штаны, он...
Сковорода з диска борони товщиною 4 мм, з кришкою. Розміри 40 см (6-8 люд.) Та 50 см (8-10 люд). Висота ніжок 25 см. Висота бортиків 3 см. Н...