Кілки для кріплення наметів

Кілки для кріплення наметів

Всі ви бачили ці предмети, схожі на цвяхи або пруток з "Г" образним загином на кінці.

Що це таке і навіщо потрібні кілочки для кріплення палатки


Це металеві стержні, різноманітної форми, які вбивать в грунт, та виконують роль якоря за який одним кінцем чіпляється розтяжка а іншим до намету. Кілочки потрібні для правильної установки намету, щоб каркас не деформувався і не зламався в самому слабкому місці. Головною функцією кілочків є зняття і передача навантаження з каркасу на штормові відтяжки. Під час сильного вітру, дуги намету, які й без того знаходяться в зігнутому стані і відчувають напругу, піддаються дуже сильному навантаженню і як правило ламаються в місці з'єднання.

Види кілочків для кріплення палатки


Кілочки бувають різних видів, і виготовляються з різних матеріалів.

сталеві


У більш дешевих наметах зазвичай використовують сталеві кілочки 15-20 см довжиною, діаметр прутка приблизно 4 мм. Набір таких кілочків важить приблизно 350-400 грам, вони іржавіють, і при забиванні легко гнутися.

алюмінієві


Далі йдуть варіанти тієї ж форми, але вже з алюмінієвого сплаву. Такий варіант легше і вже не іржавіє, при забиванні гнеться вже трохи гірше.

дюраль алюмінієві


Ну і самі просунуті варіанти виготовляють з дюраль алюмінію, вони повністю відповідають своїй назві "кілочок" тобто маленький кол. По периметру мають ребра жорсткості. Відтяжка кріпиться до них в спеціальне поглиблення під "бойком". Такі кілочки комплектуються невеликий петелькою, за яку вони витягуються з землі. За вагою вони не найлегші, зате самі надійні та зручні.

гвинтові


Ще один різновид кілочків це гвинтові. Їх мінус в тому, що якщо ручка для закручування із пластику, то такий варіант важкий і не компактний і не підходить для походів. Якщо ручка у вигляді кільця або овалу, то їх складніше вкручувати і вони легко гнутися.

титанові


Найдорожчими вважаються кілочки з титану, вони легкі, не іржавіють, міцні.

пластикові


Варіант із пластику використовують більше для кемпінгу, де вага не так важливий. Такі кілочки великі, можуть забезпечуватися ліхтариками на сонячних батарейках і якийсь час підсвічуються щоб убезпечити ходіння між наметами в темряві.

Так само кілочки в залежності від своєї жорсткості, форми, і матеріалу призначені для різних типів грунту. Ось як один з виробників класифікував свою лінійку кілочків.

 

Чи потрібно кілочки використовувати завжди?


Можете використовувати завжди, але як і писалося вище, головна їхня функція захист намету у негоду, тому якщо ви впевнені в погоді і відсутності сильного вітру, можете їх не використовувати.

Чим замінити кілочки для кріплення палатки


Бувають ситуації коли у вас немає кілочків для намету (забули, втратили) або їх використовувати не можна. А купувати спеціальні якоря або специфічні кілочки для пухких типів грунту на один раз немає бажання.

Грунт


Ви ставите намет на грунт, але кілочків у вас немає. Все просто, вам досить знайти кілька сухих гілок, і за допомогою ножа вирізати собі кілочки. Так, це не так зручно, але все ж вихід.

Кам'яне плато


Наприклад вам потрібно поставити намет на кам'янистому плато, де кілочок просто не вбити. В цьому випадку знайдіть кілька важких каменів, покладіть їх на потрібні місця навпроти дуг, накиньте зашморг штормових відтяжок і натягніть їх, як це робити правильно читайте в таті Штормові відтяжки у намета. Що це та як користуватись

Пісок


Ви їдете відпочивати на моря з наметом, і точно знаєте що будете ставити намет на пісок. Кілочки в піску просто не тримаються, а каменів навколо немає. Тут вам можуть допомогти звичайні сміттєві пакети. Наповніть піском пакети і зав'яжіть, а далі фіксуйте відтяжку так само як і за каміння, накинувши петлю та натягнувши спеціальним фіксатором.

Візьміть на прокат:


Большая часть штанов имеет стиль unisex, то есть отлично подойдет как парням так и девушкам, исключением являются совсем маленькие штаны, он...
Прокат казанків і треног для кемпінгу, а також розбірних треног для походу Чи збираєтеся з компанією на пікнік в похід або на риболовлю? Ве...
Складаний мангал на 6 шампурів (не входять у комплект). Складається у вигляді валізки і має компактні розміри в складеному вигляді 45х30х10 ...
Гамаші це аксесуар, який використовується для захисту штанів намокання і черевиків від потрапляння снігу у середину. Мають підвищену водості...